Вл. Георгиев посети пред Великден Дома за стари хора

В навечерието на Великден, на 16 април, Домът за стари хора „Сем. д-р Калинкови” бе посетен от кмета Владимир Георгиев. Той поздрави сърдечно домуващите. Те бяха почерпени и с козунаци – дарение от Мария и Димитър Стефанови от хранително-вкусовия комбинат „Искър”.
Обитателите на дома благодариха за чудесните битови условия, за доброто отношение на персонала и навременната медицинска помощ, за възможността да се организират веселия с музика, хора и танци.
Жена от София, пребиваваща тук от една година, заяви, че е дошла в Самоков, защото се носела славата на този дом като най-добрия. „Уверих се, че това е истина. Свикнах, чувствам се тук като в свой дом”, добави жената.
Във връзка с изразено недоволство от храната в някои случаи директорката на дома Виолета Павлова обясни, че са въведени две менюта, едното от които е за диабетици и че трябва да се оценява по-често яденето по това не само дали е вкусно, а дали е и полезно. „Санитарките са назначени за работа с лежащо болните, трудно им е и нямат възможност да обслужват и останалите домуващи”, добави г-жа Павлова в отговор на друг въпрос.
Градоначалникът изтъкна, че Общината всяка година отделя средства, за да се подобряват условията в дома. Тази година ще се подмени дограмата на старата сграда. Обещано бе да се обсъди и качеството на храната.
Домуващите пък обещаха на кмета при следващото му гостуване да го почерпят с баница, която сами ще направят.
В. Павлова благодари на г-н Георгиев за посещението и за постоянната помощ. Директорката представи и подарък от домуващия Петър Сотиров – голямо пано с дърворезба „Старият Самоков”. Паното ще украсява салона в дома.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*