“ВМРО” детронира шампионите на “Суперкупа Боровец” по мини футбол

През почивните дни в зала „Самоков” се състоя традиционния турнир по мини футбол „Суперкупа Боровец 2018”. Общо 7 отбора – два самоковски и пет от София, си оспорваха шампионската титла. Съставите бяха разделени на две групи и в първата фаза на надпреварата играха на принципа всеки срещу всеки. До финала в неделя достигнаха миналогодишните шампиони от клуб „Самоков” и столичния тим “ВМРО”. „Патриотите” се оказаха непреодолимо препятствие за самоковските футболисти, които отстъпиха с 0:3 гола и не успяха да защитят успеха си от 2017 г.
Победителите получиха купи и медали от организаторите на спортната проява – Българската асоциация по мини футбол и почетния й президент Лъчезар Паланков. Главен съдия на мачовете пък бе самоковският арбитър Емил Киров.
Междувременно кметът Владимир Георгиев подкрепи кандидатурата на Спортния комплекс в двора на Спортното училище за домакинство на двете най-силни клубни надпревари по мини футбол у нас – Шампионската лига и Лига Европа. Това стана ясно от работната среща на 19 януари в общината, в която участваха още стопанинът на комплекса Георги Георгиев, генералният секретар на БАМФ Борислав Александров и спонсорът на турнирите Пламен Минев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*