Новини, Шарен свят

Вода в Самоков – йок! Самоковци останаха на сухо, изкупиха минералната от магазините

Единствената вода, която циркулира в момента в града ни, е прозрачната течност на реките Искър, Бистрица и Боклуджа. Това стана факт, след като по-рано днес авария в основния водопровод остави хиляди самоковци и жители на съседни села без капка от животворната течност. В някои райони налягането постепенно намаля, а впоследствие водата и там съвсем спря.
Семействата се спасяват поединично, а междувременно водата стана кът и в по-голямата част от магазините в града. Продавачка в търговски обект заяви за “Приятел”, че три пъти в обекта й са докарвали минерална вода в различни по вместимост бутилки, но и това не е удовлетворило нуждите на търсещите питейна течност граждани. Майка и дъщеря, посетители на магазин за хранителни стоки в кв. “Самоково”, споделиха, че са обиколили много магазини в големия квартал, но ударили “на камък”.
Все още не е ясно докога голяма част от Самоковска община ще остане “на сухо”. Надеждите на всички са, че още утре сутрин, когато самоковци се разшетат за работа, ще бъдат зарадвани от типичния насечен звук в чешмите си, пуснати след известен период на безводие.

Leave a Reply