Новини, Читателски

Водопроводът в Първи квартал има нужда от по-основен ремонт

Снимка: архив

Често си задавам въпроса дали Първи квартал не е забравен от Бога. Ако не спре водата, то токът ще спре, особено сега, когато застудее времето. Не можеш да си спокоен, постоянно си в напрежение. А нямаш ли ток и вода в днешно време, за какво говорим?!…
Напоследък дни наред спира питейната вода по улиците „Леон Крудов”, „Ген. Радзишевски”, „Генади Шигорин” и други в квартала. В този район често „избива” вода на различни места. Явно досегашните ремонти на водопровода не са достатъчни. Нужна е вероятно смяна на водопроводната мрежа. Дано в новите планове на Общината има възможност да се предвиди това. Още повече, че сега е времето да се обсъжда бюджетът и строителната програма на града за следващата 2015 година.
Искам да обърна внимание и на друго. Защо след разкопаване за ремонти на водопроводната мрежа не се поправя асфалтът, а остават дупки по пътя. Разбирам, че е нужно известно време, за да се слегне земята на тези места, но минават месеци, а нищо не се предприема.
Има и още един сериозен проблем, пак свързан с водата. В коритото на р. Боклуджа, до училище „Петър Берон”, има много камъни и храсти, които при пороен дъжд могат да затлачат коритото и да направят голяма беля. Наложително е да се вземат мерки, за да не стане наводнение в този район. Нека не се забравя, че наоколо има къщи, училище и детско заведение.

Маргарита Иванова

Leave a Reply