Волейболистите насмалко да финтират фаворита „Благоевград”

Прави: Георги Александров, Йордан Мазнев, Димитър Луков, Емил Гълъбов. Клекнали: Георги Будинов, Калоян Луков, Милен Николов, Любомир Йорданов.

Първи официален домакински мач на самоковски отбор по волейбол от десетки години насам се игра в неделя, 11 декември, във физкултурния салон на ПТГ „Никола Вапцаров”. Един срещу друг се изправиха юношите старша възраст на „Самоков” и фаворита „Благоевград” в трети кръг от регионалната група Б2 на държавното първенство. Нашите момчета се представиха на прилично ниво, макар че отстъпиха с 1:3 гейма на благоевградчани.
Мачът дори можеше да се развие по много по-различен начин, ако възпитаниците на треньора Андрей Янчев не бяха изпуснали първия гейм. В него те водеха до последно, изпуснаха и сетбол при 24:23, за да се стигне до 24:26. С много себераздаване самоковци се отбелязаха в срещата, като спечелиха втория гейм с 28:26. Финалната точка, дошла след умела двойна блокада на мрежата, достави истинска наслада на близо стоте зрители в залата – предимно приятели и роднини на спортистите.
За съжаление, това бе всичко, на което волейболистите ни бяха способни – те рухнаха физически в последните два гейма, загубени със 17:25 и 16:25.
Във временното класиране „Самоков” е с една победа и две поражения, а в следващия мач е домакин на „Велбъжд” /Кн/. Още не са ясни датата и мястото на провеждане на срещата.
Междувременно прекадетите на тима /до 14 г./ спечелиха регионалната надпревара в Перник, като сразиха отборите на Пирдоп и Брезник и придобиха право след Нова година да участват в квалификациите за зоналното първенство.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*