Други, Новини, Спорт

Волейболистите с историческа победа в Кюстендил

Прави: Йордан Мазнев, Димитър Луков, Емил Гълъбов; клекнали: Георги Будинов, Любомир Йорданов /к/, Милен Николов; седнали: Георги Александров, Калоян Луков.

Исторически успех постигнаха юношите старша възраст на волейболния клуб „Самоков”. Възпитаниците на треньора Андрей Янчев натупаха с 3:0 гейма като гости в държавното първенство в регионалната група Б2 сочения за фаворит тим на „Велбъжд-Олимпия” в собствената му зала в Кюстендил на 30 октомври. Победата на нашите момчета идва като реванш за миналогодишната им загуба от същия противник в младшата възраст. Категоричният успех – в отделните части 25:22, 25:16 и 25:18 т., говори сам по себе си за израстването на самоковския състав.
„Нормално и логично – защото това ни бе първи официален мач за първенството – по време на първия гейм бяхме малко сковани, но впоследствие момчетата се отпуснаха и показаха какво могат”, коментира за „Приятел” младият наставник.
На тима ни предстои гостуване на 13 ноември на „Ботев” /Ихтиман/, а през декември ще е и първото домакинство на „Самоков” – срещу „Благоевград”.
Междувременно паметна победа, макар и в контрола, постигнаха и девойките младша възраст на клуба. Самоковки разгромиха с 4:1 далеч по-именития състав на „Марек” и то в обновената зала в Дупница. Нашите момичета предстои да се пуснат в регионалния кръг на републиканския шампионат през януари в Перник.
Големи надежди ръководството на клуба възлага и на т. нар. прекадети /родени 2003 и 2004 г./, на които в началото на декември в Разлог предстои участие в новосъздадената Скаут лига. Именно тази формация донесе и историческия първи златен медал от републиканско първенство – тия момчета спечелиха турнира в Пазарджик през 2014 г. Впоследствие на два пъти те влизаха в държавните финали, като се класираха 7-и и 4-и.
В момента клуб „Самоков” набира млади волейболисти сред учениците от 3, 4 и 5 клас. Председател на клуба е Александър Боев.

Прави: Александра Машова, Галя Георгиева, Габриела Станкова, Габриела Дамянова, Ивана Дамянова, Димана Митева; седнали: Николета Змиярова, Каролина Бонева, Бинка Александрова.

Leave a Reply