Други, Новини, Спорт

Волейболните кадети с две победи и второ място в предквалификационния турнир за държавното

Прави: Андрей Янчев /треньор/, Георги Трифонов, Мирослав Иванов, Валентин Николов, Валентин Ненков, Георги Тонев (капитан), Любомир Йорданов (помощник-треньор) Седнали: Никола Гиров, Иван Димитров, Божидар Костадинов (либеро), Александър Шаренкапов, Валери Крумов

Кадетите на волейболен клуб „Самоков 2009” завършиха на второ място в предквалификационния турнир за държавното първенство, на който бяха домакини на 13 и 14 април.
Нашите момчета играха със самочувствие и спечелиха първите си два мача в „Арена Самоков” срещу съставите на „Медиус волей” /Сандански/ и „Царевец-19” /Велико Търново/ с категоричното 3:0. Така развръзката остана за неделния ден, когато самоковци трябваше да определят в директен спор със „Сливен” кой ще продължи в следващата фаза на шампионата. Пред погледа на легендата Димо Тонев, чиито син Георги е капитан на самоковци, сливналии измъкнаха много трудно първите два гейма и сякаш сломиха психически съпротивата на домакините, които не успяха да се съвземат и допуснаха загуба с 0:3.
„Имахме сили да бием и „Сливен”, но като цяло съм доволен от представянето на момчетата. Определено ни липсва игрова практика и особено подобни завързани мачове – по принцип или притивниците ни са много слаби, или пък са прекалено добри за нас”, коментира треньорът Андрей Янчев. Той допълни, че повечето от играчите са набор 2004, а двама от основния състав са родени дори през 2005 г.
Достигането до тази фаза гарантира на „Самоков” място в топ 16 на България в тази възрастова група. Преди този турнир нашите момчета са спечелили регионалното първенство в регион „Струма” срещу съперници от Кюстендил, Ихтиман и Пирдоп.
Малко по-рано – на 10 и 11 април, момичетата на клуба до 13-годишна възраст се класираха на пето място в регионалната надпревара в Кюстендил, където постигнаха победа над връстничките си от „Миньор” /Перник/.

Делян Василев

Leave a Reply