„Воля” и Кольо Парамов обещават силно социално ангажиране

Евроизбори – 2019

23 „Воля” – Българските родолюбци”

105 – Кольо Парамов

„Влязох в кандидат-депутатската листа на коалиция „Воля”-Българските родолюбци”, защото коалицията и председателят на „Воля” Веселин Марешки поемат силен социален ангажимент. Марешки дава превес на социалната програма, на грижата за българския потребител, която се усеща от милиони хора. Това е и идеята на социалдемокрацията. Така се създават и възможности за борба с кражбите, със злоупотребата с власт”, заяви на пресконференция в Самоков на 10 май Кольо Парамов, дългогодишен деятел на партия „Обединени социалдемократи”.
Известният политик, икономист и финансов експерт е пети в листата, но ще разчита и на преференциалния вот, в общото подреждане Парамов е с номер 105.
Коалицията „Воля”-Българските родолюбци” пък е с номер 23 в бюлетината. В самата коалиция освен партия „Воля” участват още  Народна партия “Свобода и достойнство”, партия „Обединени социалдемократи” и Земеделският съюз “Александър Стамболийски”.
На пресконференцията в града ни Парамов даде доста примери за кражби на огромни финансови средства. Според него общо към 41,5 млрд. долара са изнесени в офшорни дружества извън страната. Още преди девет години сме могли да влезе в чакалнята на Еврозоната, но олигархията, по думите му, не е позволила това.
К. Парамов смята, че е необходим стабилизационен процес. В този смисъл опитни експерти като него биха могли да бъдат много полезни. Самият той има важен личен принос в близкото минало за приемането на няколко закона, които са допринесли за финансовата стабилизация на страната.
Кандидатът за депутат в Европейския парламент изрично подчерта, че в Европарламента свършва времето на фигурантите. Необходими са истински експерти и хора с позиция.
В страната ни пък е създадена нездрава атмосфера, избирателите са озлобени. Затова Парамов изрази убеждение, че през есента тук ще има избори „2 в 1” – не само редовните местни, но и предсрочен вот за ново Народно събрание, което да излъчи нов кабинет.
Прогнозата на кандидат-депутата е, че в сегашните избори за Европейски парламент на 26 май ще гласуват към 39-41 % от избирателите. Мнението му е, че много важни ще бъдат и преференциите, които гласоподавателите могат да използват, за да изразят личните си предпочитания към кандидатите.
Становището на Парамов е, че големите партии едва ли ще получат по повече от 4 места /от общо 17, каквато е квотата на България за Европарламента/ и останалите 9 места ще се разпределят между другите участници във вота, сред които важна роля ще играе коалицията „Воля”-Българските родолюбци”. Постигната е договореност тази коалиция да вземе участие не само в сегашния европейски вот, но и в следващите местни, парламентарни и президентски избори.
Кольо Парамов е бил народен представител, кмет на селище, зам.-директор на „Горубсо”, гл. ревизор на БНБ, премиерски съветник, председател на „Обединени социалдемократи”. Завършил е икономическа география, философия и международни икономически отношения. Много добре е запознат с финансово-икономическите проблеми на държавата.
На пресконференцията присъстваха и други гости от София, както и ръководителят на „Обединени социалдемократи” в Самоков д-р Стойчо Гълъбов, който подкрепи коалицията и специално г-н Парамов и изрази вяра в доброто им представяне на предстоящите избори.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*