Новини, Туризъм

Връчиха наградите от фотоконкурса „Моята Рила”

Наградите от първия национален фотографски конкурс на тема „Моята Рила” бяха връчени на 26 февруари в софийския „България МОЛ”. Конкурсът бе организиран от Агенцията за регионално развитие на Рила и Националната фотографска академия „Янка Кюркчиева“ с подкрепата на общините от региона на Рила и се проведе в две категории – „Пейзаж“ и „Рила – извор на духовност“. Победители в двете категории станаха Иван Миладинов от София с „Върховете на Рила” и Василий Гецов от софийското село Челопеч с „Паневритмия 2”.
Наградите на първите трима от двете категории бяха връчени от Явор Попов, председател на академия „Янка Кюркчиева“, Василия Константинова и Георги Кочов, изпълнителни директори на „Бороспорт” АД, Анжела Георгиева, маркетинг експерт на „България МОЛ”, и Елизабет Илиева, представител на „Олимпус” за България.
Победителите заслужиха премии от по 1000 лв., осигурени от спонсорите – „Бороспорт”, хотел „Рила“ в Боровец и „България МОЛ”. Фотоапарати бяха осигурени от „Олимпус”, а рекламни сувенири за призьорите – от фирма „Бороспорт”. Алпийската легенда Дойчин Василев, покорител на 5 хималайски осемхилядника, пък представи пред присъстващите свои фотографии от Рила.

Leave a Reply