Новини, Шарен свят

Връчиха почетния златен знак на Самоков на инж. Лилия Попова и инж. Васил Кънев

В тържествена обстановка на 25 октомври изпълняващата длъжността кмет  Люба Кленова връчи почетния златен знак на общината на двама строители-ветерани – инж. Лилия Попова и инж. Васил Кънев. Наскоро те бяха удостоени с високото отличие от Общинския съвет за своя значим принос в сферата на строителството в града и района и по случай навършването на кръгли годишнини.
Церемонията стана по време на честването на традиционния празник на строителя – 26 октомври, Димитровден, в заведение в града ни. Л. Кленова приветства топло строителите-ветерани от името на общинското ръководство и им пожела живот и здраве, успехи и щастие. Прочетен бе и поздравителен адрес.
Председателят на клуба на строителите-ветерани инж. Васил Кънев и почетният председател Димитър Йончев също поздравиха сърдечно колегите си за професионалния празник. Тържеството бе уважено и от първия зам.-председател на Националния клуб на строителите-ветерани инж. Виктор Шарков, който даде висока оценка за дейността на самоковския клуб.
В. Кънев връчи поздравителни адреси на Венета Занева, Венцеслав Йончев, Никола Чолаков, Николай Николов и Светла Стоянова – членове на клуба, навършващи през 2019-а юбилейни годишнини.
По време на другарския обяд и след него продължиха в задушевна обстановка дружеските разговори, разказите за преживените години, изградените големи обекти и преодолените многобройни трудности от самоковските строители в България, Русия и други страни по света.
Разменени бяха мисли и за бъдещата дейност на клуба, който брои вече над 50 члена.

Leave a Reply