Новини, Образование

Връчиха удостоверения на общинските стипендианти

На самия ден на българските общини – 12 октомври, в Ритуалната зала кметът Владимир Георгиев връчи удостоверенията на новите стипендианти на Общината – учащи се с отличен успех и високи постижения, постигнати в национални и международни изяви.
Както „Приятел“ вече писа, стипендианти на Общината въз основа на решение на комисия с председател зам.-кмета Люба Кленова през новата учебна година ще бъдат Ана-Мария Мирчева и Иван Нейчев от ПТГ „Никола Вапцаров“, Димитър Рогачев, Доника Баракова /възпитаничка на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“/, Моника Попова и Христо Димитров от ПГ „Константин Фотинов“, Георги Ганджулов от СУ „Отец Паисий“, Диана Чаушева от Националното музикално училище „Проф. Любомир Пипков“, Мартина Дибекова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.
Премирани са и двама талантливи малки спортисти – сноубордистите Яна Попова от СУ „Никола Велчев“ и Антоний Антонов от ОУ „Христо Максимов“.
Стипендиите са по 1000 лв. /с изключение на двете стипендии за подрастващи в областта на зимните спортове, които са по 500 лв./. Самите стипендии носят имената на видните български и самоковски учени и творци Константин Фотинов, акад. Любомир Чакалов, проф. Васил Стоин, Наум Хаджимладенов.
Кметът Георгиев приветства новите стипендианти и посочи, че Община Самоков е една от първите общини в страната, които са започнали още преди години да стимулират по този начин своите млади таланти. Градоначалникът благодари на комисията, определила стипендиантите, както и на техните учители и родители. „Уверен съм, че и в бъдеще ще прославяте родния Самоков“, заключи Георгиев в обръщението си към новите носители на общинските стипендии.
На тържеството бе връчен и диплом на Даниела Георгиева, ръководителка на детската вокална група „Белчинче“ и на даровити млади певци Ивана Зърнева, Мартина Дибекова и Крум Русинов, представили се отлично наскоро на Десетия световен шампионат по фолклор.
Уважение към отличените засвидетелстваха с присъствието си на церемонията зам.-кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, учители, родители и др.  

Leave a Reply