Новини, Шарен свят

Всички жилищни парцели в новия квартал вече са закупени

В новия, т. нар. ВИП квартал южно от Спортното училище, вече са продадени всички 65 имота, определени за жилищни нужди.
Това стана ясно след състоялите се в края на март търгове за последните пет парцела. За четири от местата се яви по 1 кандидат и те бяха продадени на началната им цена, а за единия от имотите кандидатите бяха двама, като при наддаването цената бе завишена с 30 % и парцелът бе закупен за 90 405 лв. Общият приход в бюджета от продадените места възлиза на 383 хил. лв., обобщиха от Общината.
Началната тръжна цена на имотите бе 70 лв. на кв. метър без ДДС. Големината на парцелите е от 600 до 900 кв. м.
Първоначално в този район бяха оформени 42 имота. След продажбата им, през октомври м. г. Общнският съвет реши да се определят още 23 парцела, които също вече са закупени.
Изчерпани са вече и местата за гаражни клетки в кв. „Възраждане”. Последните две, намиращи се при бл. 1, бяха продадени чрез търг.
Интерес имаше и към обявения от Общината търг за отдаване под наем на обект в пазара, където сега се намира заведение за продажба на месо на скара. След сериозно наддаване между тримата кандидати месечният наем скочи над три пъти – от 263 лв. на 861 лв.
Собственикът на книжарницата в бившия профсъюзен дом пък спечели отново обекта срещу наем за месеца от 496 лв. Други кандидати нямаше, но търгът се състоя поради изтичане на предишен десетгодишен договор.

Leave a Reply