Баскетбол, Новини, Спорт

Втора поредна победа за “Рилски спортист” в НБЛ

Снимка: Пламен Лобутов

Пред около 600 зрители в “Арена Самоков” “Рилски спортист” изпита трудности в началото, но успя да надиграе с 84:75 гостуващия “Черно море” в мач от втория кръг на Националната баскетболна лига, състоял се в събота, 22 октомври. Това бе и втори пореден домакински успех за самоковци, след като миналата седмица разбиха “Балкан” с 91:58.
Двубоят в събота започна отлично за варненци, които регистрираха серия от 9 безответни точки. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров пък бяха като омагьосани в началото и близо 5 минути не успяха да намерят правилната траектория към противниковия кош. Постепенно обаче играта на домакините се стабилизира, а през втората част те достигнаха и до пълен обрат – 34:32. “Черно море” не се предаде и след почивката и с много нахъсана игра и отлични изяви най-вече на националите Станислав Цонков и Александър Янев, отличили се общо с 43 пункта, се държаха близо до своя противник. Минута преди края те сведоха разликата само до 2 точки, но по-концентрираната игра на “белите” в решителните моменти от мача се оказа ключов фактор за крайния им успех. Друго основно предимство на самоковци бе, че те грабнаха цели 10 борби повече от съперника си – 40 срещу 30.
Капитанът Йордан Бозов продължава да впечатлява с изявите си от началото на сезона, като отново оформи най-добър коефициент на полезно действия 19, дошъл след 16 т., 7 борби и 6 асистенции. Гардът Келвин Паркър с 21 пункта също имаше сериозен принос за победата на “Рилски”. Наченки на възход в играта си демонстрира и Златин Георгиев. Голди, който от началото на сезона така и не намираше върховата си форма, се включи от резервната скамейка и бе почти безгрешен в стрелбата си, като мушна общо 14 пункта – 3/4 от линията за 2 т., 1/1 от “тройката” и 5/5 от наказателната линия.
“Рилски спортист”: Паркър 21, Бозов 16, Симънс 10, Делич 6, Бруинсма 4 /Георгиев 14, Стоянов 11, Цветкович 2, Иванов/.

Leave a Reply