Новини, Политика

Втори тур в неделя за кмет: Цв. Сичанов срещу Вл. Георгиев

. Представители на 7 партии, сдружения и коалиции влизат в Общинския съвет
. Балотаж за местен кмет ще има в повечето села

В неделя, на 30 октомври, отново ще гласуваме. Това показват резултатите от изборите на 23 октомври. В общината в борбата за кметския пост временно води представителят на ГЕРБ Цветан Сичанов с 6219 гласа /31,03 %/, следван от Владимир Георгиев от БСП с 5260 гласа – 26,24 %. Двамата ще се явят след пет дни на втори тур като най-добре представили се на местния вот.
След тях се наредиха Александър Методиев /ДПС-Евророма/, Ангел Немов /Движение нашата община/, Светла Атанасова /”Бъдеще за Самоков”/, Виктор Генов /РЗС/, Йордан Стоянов /Атака/ и др. Подробности за представянето на всички 15 кандидати за кмет на общината поместваме отделно.
Подобно е съотношението на силите и в челото при кандидатите за общински съветници. ГЕРБ има 3935 гласа /19,56 %/, а БСП – 3441 гласа /17,10 %/.
Своеобразен пробив прави сдружението “Самоковци за Самоков” с 2548 гласа /12,66 %/, заело третата позиция. Следват ДПС-Евророма, Българска социалдемокрация, ЛИДЕР, “Бъдеще за Самоков” и др. Подробни данни за представянето на всички политически сили в битката им за места в местния парламент публикуваме отделно. В бъдещия местен парламент ГЕРБ и БСП ще имат по 7 съветници, “Самоковци за Самоков” – 5, ДПС-Евророма – 4, БСД, ЛИДЕР и “Бъдеще за Самоков” – по 2. Имената на общинарите поместваме отделно.
Избирателите от три села вече си избраха кметове. Категорични бяха още на първия тур Крум Георгиев /БСП/ в Бели Искър, Любомир Димитров в Радуил и Теменужка Димитрова в Марица /и двамата от ГЕРБ/, които спечелиха над половината от подадените гласове. В балотаж на 30 октомври ще участват двамата най-добре представили се кандидати в останалите села, където се избират кметове. Техните имена публикуваме отделно.
Както и в страната, най-много бюлетини в борбата за президент и вицепрезидент бяха подадени в общината за кандидатите на ГЕРБ – Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, и на БСП – Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. Тъй като никой от претендентите не получи мнозинство, в предстоящата неделя освен за кмет на общината и за кметове на някои села втори тур ще има и за президентския вот. Подробни резултати за първия президентски тур в общината публикуваме отделно.

Владимир Георгиев

Цветан Сичанов

2 Comments

  1. Иво

    Браво, Влади! Изключително грамотно и мъжки се представи на дебата. Кметското място не е лековато, не е постоянен смях и викане на някаква си Василева от хора, които говорят за себе си от трето лице единствено число. Успех!

  2. Reni Ivanova

    Iasno, konkretno i tochno g-n Georgiev kaza svoite vijdania za razvitieto na grada ni. Ako ne go izberem shte zagubim goliam chovek. V tezi vremena toi e istinsko otkritie oshte poveche, che se razgranichi niakolko pati ot Nikolov.

Leave a Reply