Новини, Образование

Второкласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ представиха „стачка” и предизвикаха овации

Оригинален спектакъл поднесоха второкласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с преподавателки Лидия Найденова и Даниела Околска в Младежкия дом на 28 май, в самия край на учебната година.
Под формата на телевизионно предаване и с театрални сценки момчетата и момичетата представиха интересни случки от училищния живот и от всекидневието. Малките ученици се проявиха и като талантливи артисти. Журналистическите анкети, „стачката”, учебният час и песните от „музикалната кутия”, рекламите и предсказанията на метеоролога и на ясновидката бяха посрещнати със спонтанни овации от страна на публиката в обновената зала, а многократно и с бурен смях.
Цялото своеобразно представление бе посветено на приятелството и накрая всички разбраха, че торта „Приятели” се прави с… честност, скромност, самочувствие, усмивки и красота. Разбира се, бъдещите третокласници бяха зарадвани и с истинска, голяма и красива торта.
Учителките дадоха висока оценка на своите ученици, благодариха за силното съпричастие на родителите и изразиха признание и на своите приятели – библиотекарката Марлена Станоева, писателят Владимир Кабрански, седмокласниците Таня и Гого. Израз на уважение за любезното домакинство пък бяха цветята, презназначени за отговорничката на Младежкия дом Латинка Щъркелова.

Тодор Попов

Leave a Reply