Други, Новини, Спорт

Второ велосъстезание в памет на Радо Тодоров

Колоездачен клуб “Велосамоковци” организира на 3 и 4 октомври за втори път велосипедно състезание в памет на Радо Тодоров. В събота бе надпреварата за деца на Ридо, като тук прзьорите бяха наградени от зам.-кмета Люба Кленова, а в неделя около 50 спортисти от София, Пловдив, Стара Загора, Разлог, Самоков и др. взеха участие в същинското любителско екстремно състезание – обиколка на Лъкатица с преминаване през Доспей, Говедарци и Клисура, общо над 30 км по пресечена местност.
Самоковката Мая Малканова се класира втора при дамите. Най-възрастният при мъжете бе 63-годишният Александър Петров, дал 30-о време. Всички оцениха високо трасето и създадената организация от самоковския клуб с председател Ивайло Андреев.
Наградите на призьорите връчиха кметът Владимир Георгиев и близки на Радо Тодоров. Георгиев бе категоричен, че Община Самоков ще продължи да подпомага подобни инициативи. Ще бъде насърчавано и използването на велосипеди в градската среда.
„Общината ще разширява мрежата от велосипедни алеи и ще предлага все по-добри условия за придвижване на колоездачите“, допълни Георгиев. Самият той получи от „Велосамоковци“ благодарствен плакет.
И много фирми оказаха съдействие на организаторите.
Първенците при мъжете и жените пък заслужиха ваучери за 2 нощувки в Боровец, предоставени от семейството на Радо Тодоров – един незабравим колоездач и моторист, отишъл си без време, човек с голямо сърце.

Leave a Reply