Новини, Шарен свят

„Въздушни чудеса” в небето над Спортното

Парад на хвърчилата под надслов „Въздушни чудеса” организира на 19 май в двора на СУ „Никола Велчев” Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Начинанието – посветено на Международния ден на слънцето 3 май, бе проведено за втора поредна година. Целта бе да се приучват децата и младите хора да опазват околната среда и да научат повече за уникалните птици в района на Самоков.
Парадът имаше и състезателен характер. Жури присъди отличията: за най-високо летящо хвърчило – на Борислав Трайков от НУ “Петър Берон” /3 клас/; за ръчно изработено хвърчило с най-оригинална форма – на Елия Георгиева от НУ “Станислав Доспевски” /2-а клас/; за най-пъстро хвърчило – на учениците от НУ „Ст. Доспевски” Яница Гайдарова, Василена Костова, Георги Чолаков, Калоян Петров /всички от 1-г клас/, Божидара Божилова /1-б клас/, Даная Стамболийска, Адриана Огнянова, Виктория Гърлянова /всички от 2-а клас/, както и на Елена Иванова от ОУ „Христо Максимов” /5 клас/.
Организаторите благодариха най-искрено на членовете на журито: Елена Гълъбова, собственик на “ръкоделница” за нетрадиционни сувенири; инж. Стефан Хаджийски, специалист по електроника, авио- и корабомоделизъм; инж. Владимир Чапкънски, началник на отдел “Контрол и охрана – Север” към Дирекцията на Национален парк “Рила”.

Leave a Reply