Възстановяват Синьото око, ще има тераса над Искъра

Единственият кандидат да изгражда новата крайречна зона на града ни – “Обединение крайречна зона – Самоков”, е получил максималния брой точки – 100.
Предложената от обединението цена е 1.221 млн. лв. при предварително определена – 1.231 млн. лв.
Както е известно, проектът предвижда да се изгради парк край Искъра в рамките на града с близка връзка с реката, с централната част на Самоков и с кв. „Самоково”. Ще бъде благоустроена обща площ от около 28 дка, разделена на две подзони.
В рамките на първата подзона ще бъде възстановено някогашното езеро /”Синьото око”/, което ще придобие живописен вид. Наблизо ще има и детска площадка. Сред много алеи ще бъдат разположени кътове за отдих, площадки, фонтани, мостчета. Особено атрактивна ще бъде терасата над самата река.
В югоизточната част на новия парк, край бул. „Искър”, пък ще бъде оформен паркинг и ще се построят малка стопанска сграда и обществена тоалетна.
Във втората зона освен детски площадки ще бъдат разположени уреди за фитнес на открито. Планирани са кътове за отдих с перголи /навеси/ и велосипедни алеи.
Срокът за изпълнение на обекта е 4 месеца. Неотдавна Общинският съвет реши да финансира този проект и някои мерки за енергийна ефективност чрез поемане на дългосрочен общински дълг на стойност 2 млн. лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*