Върнън Тейлър е № 1 на кръга при мъжете

Върнън Тейлър. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Страхотният мач, който гардът на “Рилски спортист” Върнън Тейлър изнесе срещу “Лукойл Академик” миналата седмица, заслужено му донесе приза “MVP на кръга” в Националната баскетболна лига.
Американецът реализира респектиращите 36 точки в коша на “студентите”, като успеваемостта му бе 13/16 от зоната за 2 точки /81 %/, 2/2 от тройката и 4/4 от наказателната линия. Тейлър добави към актива си и 6 борби и 3 асистенции, а логично тези показатели му донесоха и най-високия коефициент в Лигата – 41 пункта.
Втори в престижната класация е Ноа Далман от “Балкан” с КПД от 32 пункта, а трети – звездата на “Лукойл” Аландо Тъкър с 31.
Най-полезният играч Върнън Тейлър се оказа и най-добрият реализатор на кръга с 36 точки, следван от Аландо Тъкър, Майк ди Нуно /”Берое”/ и Милян Пупович /”Черно море”/ с по 27.
От началото на сезона Върнън е взел участие в 13 официални двубоя на “Рилски”. Средните му показатели в тях са 10,6 точки, 3 борби и 1,2 завършващи подавания на мач. 26-годишният янки можеше да има още по-добър актив, ако не бе нелепата контузия, която той получи в приятелската среща с… “Лукойл Академик” преди началото на сезона.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*