В Беларус ни е нужна победа с 6 точки разлика

Залата в Минск

Баскетболистите на “Рилски спортист” ще гонят последния влак за Европа при гостуването си на “Цмоки” в турнира “Еврочалъндж” днес, вторник, 10 декември. Двубоят в Минск започва в 20 ч. българско време, а нашите момчета се нуждаят от победа с поне 6 точки, за да съхранят шансовете си за излизане от групата.
Това обаче трудно ще стане, поне според букмейкърската къща Sportingbet, която дава шанс 5.75 на “Рилски” да стигне до победата. Вероятността домакините да изковат победата пък е 1.125. Първият мач в “Арена Самоков” завърши с успех 78:73 на беларусите.
Два кръга преди края на груповата фаза на надпреварата подопечните на Росен Барчовски заемат третата позиция, което не ги устройва. За постигане на целта треньорският щаб е изискал пълна концентрация от играчите през всичките 40 игрови минути. Гостите се надяват и на подценяване от страна на противника, което би улеснило в някаква степен задачата им.
“Рилски” загря подобаващо за битката в Минск с погром над “Спартак” /Пл/ миналия петък /110:55/ в среща от вътрешното първенство, което определено вдигна самочувствието на отбора.
Скритият коз на старшията Барчовски ще бъде новото попълнение Уил Уокър. 26-годишният янки се включи много добре в дуела с плевенчани и се отчете с няколко впечатляващи асистенции. Освен това Уокър заби и две зрелищни тройки.
Под пара са и другите двама плеймейкъри в редиците на самоковци – Йордан Бозов и Дарин Иванов. Ветеранът Бозов отдавна е запазена марка, докато младокът Иванов е приятното откритие в последните няколко срещи.
Очаквано заради голямото разстояние и необходимостта от изваждане на визи за Минск не потеглиха фенове на “Рилски”. Така на запалянковците им остава да стискат палци на своите от разстояние.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*