Култура, Новини

„В библиотеката – отвсякъде и по всяко време”

В Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 20 и 21 август се проведе обучение за работа със специализиран уеб софтуер и с административния панел на сайта за библиотечни и читалищни специалисти. Изявата бе организирана в изпълнение на проект „В библиотеката – отвсякъде и по всяко време”.
По време на обучението бе представен необходимият минимум от знания за управление на създадения уеб сайт на библиотеката. Модулите на обучението включваха: „Влизане в административния панел”, „Редактиране на статия”, „Подменяне или добавяне на снимки в статия”, „Подменяне или добавяне на снимки в галерия”, „Променяне на данните за достъп до административния панел на сайта”, „Променяне на информация и изображения”.
В обучението участваха служители от Общинската библиотека и секретари на читалищата в Радуил, Говедарци и Драгушиново. Лектор беше Виктор Иванов от „Криейт Уеб”.
Проектът „Отвсякъде и по всяко време” се осъществява с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД 11-00-338/20.12.2017 г. с Министерството на културата.

Leave a Reply