В болница се лекуват 27 заразени с коронавирус

virus 3d illustration

През последните дни заразените с коронавирус в общината са по-малко в сравнение с минали периоди. Към 16 юли в болница се лекуват 27 души, а на домашно лечение са доста повече хора – 70 човека.
Тъжното е, че починалите с Ковид-19 от града и селата вече станаха осем.
Същевременно под карантина са относително по-малко хора – 162 души. За целия период от обявяване на извънредното положение до момента под карантина са били 1434 лица.
С коронавирус за периода от въвеждане на извънредното положение през март до средата на юли са диагностицирани общо 240 човека. Излекувани са 135 души.
Заседание на Областния кризисен щаб се състоя на 10 юли с участието на областния управител Илиан Тодоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов.
След заседанието стана ясно, че всички общински болници имат готовност да приемат болни в средно тежко състояние, като леглата са разпределени равномерно по общините. Кметовете бяха призовани да засилят контрола върху транспорта, като се следи да не се претоварват с пътници превозните средства. Отново бе отправен призив за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, свързани с честото миене на ръце, носенето на маски, извършването на дезинфекция и спазването на необходимата дистанция.
Ил. Тодоров призова доброволци да участват в здравния контрол на граничния пункт Калотина, като оказват техническа помощ на инспекторите от РЗИ. От доброволците не се изисква да имат медицинско образование. Осигурен е служебен транспорт. Контакти могат да се осъществяват на тел.  02/930-18-01, 02/930-18-02 и на електронна поща: sofoblast@government.bg
Междувременно въз основа на заповед на здравния министър Кирил Ананиев нощните заведения отново започнаха работа при спазване на противоепидемичните мерки. При същите условия бяха разрешени сватбите и семейните сбирки.
На 15 юли пък правителството реши да удължи въведената извънредна епидемична обстановка до края на месеца – 31 юли.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*