Зимни спортове, Новини, Спорт

В Боровец наградиха първенците в „Научи се да караш ски”

60 деца-призьори от общо 8 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня сложиха на 29 март в Боровец финала на националната програма под надслов „Научи се да караш ски”.
През сезона общо 2840 малчугани от първи до четвърти клас – участници в тази програма, са имали възможност да опознаят магията на белия спорт под ръководството на опитни ски учители от „Бороспорт” АД и техни колеги от София, Банско и Пампорово.
На писта „Иглика” на 29-и при момичетата в гигантския слалом победи Драгомира Христова, следвана от Калина Сакалийска и Лия Ангелова. При момчетата Георги Христов успя да изпревари Борис Петров и Борислав Чобалигов. Шестимата победители получиха купи и специална награда от „Бороспорт” – един ден в Боровец с всички членове на семейството си. Драгомира, Георги и Борис пък заслужиха голямата награда на програмата – ски ваканция в Банско от 3 до 7 април.
Наградите връчиха зам.-министърът на спорта Иван Ценов, президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев, генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и ски легендата Петър Попангелов, който се спусна в началото и като форлойфер под бурните аплодисменти на зрители и участници.
Сред присъстващите бяха и представители на Община Самоков.
На голям интерес се радваше и кътът на шоколадовия гигант “Милка”, изграден до финала на пистата.
Състезанията по програмата бяха организирани тази зима за пети път от спортното министерство със съдействието на Българската федерация по ски, „Бороспорт” АД и други фирми.

Leave a Reply