В Гуцал много подобрения се правят с дарения

В едно от най-малките села в общината – Гуцал, даренията са в последно време основен двигател за подобряване на околната среда и за създаване на по-добри условия за живот на местните жители и на техните гости.
Със събрани над 1300 лв. от благотворителен базар и с помощта на малки и големи са изградени съоръжения за игра и отдих и е благоустроен районът около езерото в селото.
Във връзка с необходимостта от подмяна на електрическата инсталация на местния храм „Възнесение Господне“ дарител, откликвал и друг път, е предоставил сега много съоръжения – ел. табла, ключове, контакти, автоматични прекъсвачи, конзоли, кабел.
На самия Кръстовден – 14 септември, семейството на Анка и Стоян Йорданови е дарило 365 лв. за ремонт на покрива на храма. Два дни по-късно друг дарител е оставил за същата цел 500 лв.
Жена, която досега не е идвала в селото, пък е дарила за черквата 200 лв., като е пожелала да остане анонимна. 
Още един дарител е зарадвал богомолците с модерни електрически прожектори за дворното пространство на храма, съоръжения за приготвяне на курбан и парична сума. Отделно е направено дарение на 150 луковици, които ще бъдат посадени и през пролетта, живот и здраве, черковният двор ще бъде още по-цветен и красив.
От кметството в селото благодариха на всички дарители и допълниха: „Няма невъзнаградено добро, рано или късно Господ се отблагодарява“. Отправен бе и призив хубавите подобрения да бъдат опазвани.

Снимки: Силвия Димирева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*