Култура, Новини

В Дома за стари хора почетоха Емил Димитров

Обитателите на Дома за стари хора „Сем. Д-р Калинкови” почетоха големия български певец и композитор Емил Димитров със стилно тържество на 1 юни. По идея на служителката Цвети Якимова и с помощта на колежката й Анелия Велчева в дома бе организиран празник по песните на Димитров, в който участваха и домуващите Анка Караджинска, Бойко Стрильов, Георги Зубев, Йорданка Сестримска, Керана Ташева, Костадинка Чучукова и Любка Чернева.
Възрастните хора танцуваха, оформяха композиции, а дори включиха и различни атрибути – звънци, цветя, бастуни, към изпълненията си, с което танците им заприличаха на своеобразен спектакъл. По време пък на „Моя страна, моя България” – неофициалния химн на родината, участниците развяха трибагреници и оцветени в бяло, зелено и червено балони.
Ентусиазираните и подмладени пенсионери бяха извикани на бис от зрителите, които също припяваха и сякаш не искаха тържеството да свършва. Всички си припомниха биографията на големия творец и се обединиха под мотото на популярна негова песен – „Само един живот не е достатъчен”.

Leave a Reply