Новини, Политика

В изборите ще участват 22 партии, 5 коалиции и 2 инициативни комитета

За участие в местните избори на 25 октомври в общината са регистрирани 22 партии, 3 коалиции, 2 местни коалиции и 2 инициативни комитета, информираха на 17 септември от Общинската избирателна комисия.
Предложение за кмет на общината имат 10 партии, 3 коалиции и 2 местни коалиции. Кметове на кметства предлагат 16 партии, 3 коалиции, 2 местни коалиции и 2 инициативни комитета. За общински съветници пък с предложения излизат 21 партии, 3 коалиции и 2 местни коалиции.
Имената на кандидатите за кмет на общината, общински съветници и кметове на кметства трябва да бъдат представени в Общинската избирателна комисия за регистрация до 22 септември.
22-те партии, регистрирани за вота, са: ГЕРБ, ДПС, ПД „Евророма”, „Обединени земеделци”, Движение „Демократично действие ДЗ”, БСП, Национален фронт за спасение на България, Обединен блок на труда „Български лейбъристи”, Движение за радикална промяна „Българската пролет”, Атака, ДРОМ /Движение за равноправен обществен модел/, Нова алтернатива, Щит, Обединена България, Българска демократична общност, Новото време, Обединена социалдемокрация, Партия на зелените, АБВ, Българска социалдемокрация, Българска социалдемократическа партия, партия Зелените.
За изборите са се регистрирали коалициите Народен съюз, Българска радикална левица и Реформаторски блок, местните коалиции „Самоковци за Самоков” и БДЦ-ВМРО, както и инициативни комитети в Ковачевци и Говедарци.

1 Comment

  1. Галя

    Зелените клонинги и тук са се наврели. Ей, не се спряха Тома Белев, Борислав Сандов и компания да се чудят по какъв начин да източват пари ту от държавата, ту от какви ли не организации. Сега искат да се намърдат и в местната власт, за да могат да си разпределят спестяванията и данъците на хората, по кухи и безсмислени проекти, на своите организации. Защо никой не казва нищо, за това, че партията на Зелените се състои от най-голям брой основатели и ръководители на НПО-та, които от години точат милиони за опазването на природата, а резултатът го виждаме всички с просто око – природата ни изчезва. Та какво очаквате от подобни разбойници. Според мен даже са по-опасни и нагли от Бойко, Станишев и Доган взети заедно.

Leave a Reply