В квартал „Самоково” отново има книжарница /СНИМКИ/

На личен ден – 8 ноември, Архангеловден, жителите на кв. „Самоково” се сдобиха с нова важна придобивка. На главната улица „Преспа”, между бл. 3 и бл. 8, където преди години имаше малка книжарничка, врати отвори нова, по-голяма и модерна, но също толкова уютна, книжарница „Арес”. Това ще бъде засега и единствената книжарница, която ще обслужва нуждите на най-големия квартал на Самоков.
Начинанието бе благословено от свещ. Георги Николов, който отслужи водосвет, освети иконите на Божията майка и на Пазителя на душите св. Архангел Михаил, помаза с елей четирите стени на зданието и поръси със светена вода присъстващите.
В тържествена атмосфера младите съдружници Вероника Джикова и Владислав Тонев приеха поздравления и благопожелания от свои роднини, приятели и гости. Самите те пък се бяха погрижили за празничната украса и за последвалата почерпка.


Веднага прави впечатление, че вътре е много просторно, като стопаните на обекта са преценили разстоянията между стелажите така, че да може майки с бебешки колички спокойно да могат да разглеждат и да се възползват от услугите на книжарницата. В нея може да се намерят разнообразни офис консумативи, има детски и парти кътове, предлагат се много семейни игри, пъзели и още редица стоки и артикули, сред които оригинални продукти, които не могат да се намерят на друго място в града. Специално внимание е отделено на книгите, като сред тях могат да се намерят биографиите на едни от най-големите спортни личности на България и света – Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Кристиано Роналдо, Майкъл Джордан, Роджър Федерер, Андре Агаси, Майк Тайсън… Спортната нишка не бива да е изненада, тъй като Вероника Джикова, наред със задълженията си в книжарницата, е и активна баскетболистка. От тази година тя защитава цветовете на „Славия” и дори заслужи приза за най-полезен играч на третия кръг в първенството.
Наименованието на книжарницата – „Арес”, също е свързано с Джикова и по-точно с нейното куче, порода Джак Ръсел териер. Същото име носи и богът на войната в древногръцката митология. „Ние, разбира се, не търсим аналогия с него, но пък името ни хареса, защото е благозвучно”, коментираха Вероника и Владислав.


Самата идея се зародила и у двамата, като от тогава до момента на откриването на новия дом на книгата изминали едва два месеца.
„Имахме виждане как трябва да осъществим идеята си и наистина нещата се задвижиха много бързо, като се има предвид, че преди това не сме се занимавали с подобни дела. Има много въпросителни и удивителни, но смятам, че сме подготвени за всичко”, сподели за „Приятел” Вл. Тонев. Той разясни, че се предвиждат различни кампании и чести зареждания, клиенти също ще могат да правят поръчки и заявки. Книжарницата ще работи без прекъсване от понеделник до събота от 9 до 18 ч., както и в неделя от 10 до 17 ч. Джикова и Тонев сами ще обслужват клиентите, а смени ще дава и Евелина Попова.
Младите и амбициозни бизнесмени имат планове и за развитие в бъдещето, но засега поне остават с надеждата и убеждението, че новото им начинание ще бъде от полза както за тях, така и за жителите на квартала и като цяло за общината.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2349515665078369

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*