Новини, Шарен свят

В Клисура проблемът с водата е решен, но не съвсем…

В самото навечерие на Нова година новото водохващане в Клисура наистина бе пуснато в действие, но впоследствие се оказа, че не всички жители на селото са си отдъхнали с облекчение. Изминалите от тогава около три седмици са показали, че половината Клисура вече се радва на достатъчна и чиста питейна вода, но другата половина страда поради ниско налягане, недостиг и пр. Потърпевши са живеещите около центъра, от дясната страна на основната улица, водеща към черквата, и др.
Местният жител Георги Илиев дойде на място в редакцията на 16 януари, за да изрази недоволството си. „Вярно е, че има нова чиста вода, но не за всички”, категоричен бе той. По-късно и други жители на Клисура потвърдиха същото. Изказани бяха предположения, че има някакви технически пречки, че влияят сегашните суровите атмосферни условия и пр.
Както е известно, предварителните проучвания бяха показали, че дебитът на новия водоизточник е достатъчен и явно други са причините за сегашните частични януарски неблагополучия.
С проблема са запознати както кметът на Клисура Елена Симонова, така и ръководството на „ВиК” в Самоков с директор инж. Венцислав Тодоров. Очаква се проверка от специалисти да изясни причините за недостига на вода в част от селото, за да могат да се предприемат необходимите неотложни действия.
Чистата питейна вода в Клисура тръгна по тръбите в края на декември след многогодишно ходене по мъките, протести на местните жители и след намесата на общинското ръководство, на „ВиК”, ЧЕЗ и други фирми. Един решен проблем обаче, както често става, породи друг…

Leave a Reply