В клуба на пенсионера в Четвърти квартал връчиха 71 членски карти

Общо 71 карти на членове на новия клуб на пенсионера в Четвърти и Трети квартал бяха раздадени на тържество в клуба на 18 ноември. Първата карта зам.-кметът Сия Шехтанова връчи на доайена и член на ръководството на клуба Никола Ярловски-Муклес, който пожела на всички да стигнат неговите 90 години, а да доживеят и до век.
Останалите карти, включително на 6 семейни двойки, връчи Красимир Кощров, гл. експерт „Социални дейности” в Общината. Той предаде и поздрави от кмета Владимир Георгиев, който поради служебна заетост не е могъл да присъства на тържеството.
Председателката на Управителния съвет на клуба Зорница Матина съобщи, че още 50 души ще получат клубни карти след Нова година. Г-жа Матина разказа и за развиваната активна дейност през изминалите три месеца от откриването на клуба. Организирани са излети и екскурзии, посещение на параклиса „Св. Мина” в Радуил. Подготвена е програма за бъдещата работа, в която са включени десетки изяви – здравни беседи, среща с ръководството на РУП, информация за промените в пенсиите и пенсионирането и др.
Всеки ден в клуба в приятна обстановка възрастните хора могат да пият кафе или чай на достъпни цени, да гледат телевизия, да разговарят. Работата се ръководи и организира от Управителен съвет от пет члена и от Контролен съвет от трима души.
В клуба бе подредена и изложба с домашно приготвени кулинарни изкушения, с които всички се почерпиха.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*