В Мала църква празнуваха с песни от Македонския край

Радостина Димова и Румен Иванов /в двата края/, Янко Неделчев и чаровни танцьорки от „Пиринска младост“

Народният певец от музикална компания „Пайнер” Янко Неделчев весели до късна доба жителите на Мала църква и техните гости навръх празника на селото – 29 юни, Петровден. Талантливият изпълнител омая публиката с чудния си глас и песните от македонската фолклорна област, а красавиците от танцов ансамбъл „Пиринска младост” повеждаха многобройните хора в центъра на селото.
Домакини и гости бяха изпълнили до краен предел заведенията в центъра на Мала църква в топлия юнски следобед. Сред тях бе и кметът на селото Ивайло Петров.
„Преди години участвах в празника „Рок в Рила” в Бели Искър. От тогава пазя само хубави спомени от вашия край. Днес отново се убеждавам, че тукашните хора и природа са прекрасни. Това е един благословен край”, развълнувано сподели за „Приятел” Янко Неделчев.
Своя дан за празничното настроение даде и обещаващата млада певица от Добринище Магдалена Балабанова.
Специални гости от съседното село Бели Искър бяха народните изпълнители Радостина Димова и Румен Иванов, който е и председател на местното читалище „Стойне Ангелов”.
По-рано през деня пък местните и техните гости се насладиха на вкусния курбан, приготвен от сръчните ръце на майсторките-кулинарки Ваня Спасова и Василка Солункина.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*