Новини, Читателски

В Мала църква сами си организираме празниците…

Два празника ни зарадваха нас, жителите на Мала църква, през март. Първо детската група на ученичката Лилия Вукадинова изнесе концерт по случай 8 март в читалището. Децата – от 3 до 10-годишни, се забавляваха на сцената, играеха сценки, рецитираха стихотворения, пееха песнички.
На самия „женски ден” много жени се събрахме в кафене „Диана” в селото. Любезните домакини бяха осигурили „жива” музика, а женският танцов състав изигра не едно и две хора. Участниците в детската група поздравиха своите майки, баби и близки, а от управата на заведението осигуриха безплатно лакомства за децата, за което благодарим.
Зрители на концерта в читалището предния ден бяха много местни жители, както и виладжии. Гостите, повечето софиянци, бяха приятно изненадани от добрата подготовка на „артистите”. Запитаха ни кой е обучил толкова добре децата. Отговорихме им, че това прави Лили, която е още ученичка, единадесетокласничка. Те се изненадаха още повече, че едно младо момиче е поело този „кръст” на плещите си, а не читалищни служители.
После се замислихме – по случай 8 март имаше празненства в много села в общината, организирани от ръководствата на читалищата, докато при нас нямаше подобна инициатива и трябваше сами да се организираме. След празника група жени обсъдихме въпроса с кмета на селото Ивайло Петров, който подкрепи искането ни за общо събрание.
Изказваме благодарности на Елена Димитрова, която осигури подаръци за децата със съдействието на г-н кмета на общината Владимир Георгиев.

Жители на с. Мала църква

Leave a Reply