Новини, Образование

В НУ „Станислав Доспевски” празнуваха с карнавал

Навършиха се 190 години от рождението на бележития ни съгражданин, художник и общественик Станислав Доспевски. В училището, носещо неговото име, цяла седмица организираха разнообразни изяви, посветени на патронния празник. На самия рожден ден на Станислав Доспевски пък – 3 декември, в салона на училището се състоя приказен карнавал. Подготовката му се дължеше на възпитателките в полуинтернатните групи във втори клас София Николова, Миглена Георгиева, Радка Димитрова и Нели Каназирова и на помощта на инициативната им колежка от детската градина Лидия Кашъмова.
Артисти бяха деца от полуинтернатните групи, а зрители – всички ученици от вторите класове, родители и едно… 4-месечно бебе.
Тържеството започна със слова за патрона, за училището, за любимите книги, за приказките. С подходящи реплики и костюми се представиха участниците в карнавала, като всички бяха припознавани от публиката.

На сцената дефилираха Спящата красавица, Пепеляшка, Червената шапчица, Пинокио, Вълкът, Кума Лиса, Мишокът, Котаракът в чизми… Все герои от любими детски приказки. Танцуваха и пяха, а с тях заедно и публиката, която изпрати приказните герои с аплодисменти и с многократно „Браво!”
Чудесният празник показа, че явно интересна и ползотворна е работата по проекта „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”. За това говори и фактът, че в първа смяна в училището има 18 паралелки, а следобед – 15. Това са 350 деца, чиито родители са приели целодневната организация като подходяща форма на обучение на учениците.

Евгения Попова

Leave a Reply