Здраве, Новини, Читателски

В ортопедията положиха за нас майчински грижи…

Аз и милиони българи сме разочаровани от нашето здравеопазване. И защо – заради безскрупулни индивиди, които използват болките и нещастието на хората и им вземат и без това малкото пари. Такива безхаберни “медици” и техни колеги с купени дипломи докараха хората до това недоверие към лекари и болници.
И почна едно ударно самолечение, питане един друг: “Теб от какво ти минаха краката?”, “От какво ти мина кръстът?”… И почна едно тичане по аптеките, а на доставчиците и аптекарите това им дойде дюшеш. Дайте да слагаме двойни цени, да одираме и ние хората…
Аз помня навремето какво уважение имаше към лекарите и болниците, сега го няма заради мошеници.
Затова и сега, когато ми се наложи да ходя в болница, тръгнах с едно предубеждение. Случи се обаче нещо невероятно.
Попаднах в ортопедията. Поведението на персонала тук сякаш ме върна в доброто старо време. Няма да говоря за всеки поотделно, а за целия колектив на отделението – от лекарите до санитарите. Бързо настаняване, уреждане на документи, веднага започване на процедури по физиотерапия… Изпълнителите на процедурите се отнасяха еднакво към болните, с много внимание и грижовност.
Иска ми се всички, които работят в здравните заведения, да бъдат като тях, та да се върне доверието към лекарите и болниците.
Мили хора, всички от отделението по ортопедия в самоковската болница, благодаря ви за майчинските грижи, положени от вас за нас. Бъдете все такива и ние ще ви обичаме. Пожелавам ви много здраве и радост в живота!

Еленка Н. Христова
гр. Долна баня, ул. “Тодор Каблешков” 8

Leave a Reply