В ОУ „Неофит Рилски” честваха Деня на Земята с куклен театър, пиеса и изложба

Денят на Земята – 22 април, бе честван тържествено и в ОУ „Неофит Рилски”. „Това е най-големия нерелигиозен празник”, изтъкна зам.-дирекорката Искра Симеонова, като добави, че на този ден празнуват над половин милион души.

Последва куклен театър и сценката „Среща на Природко с хора”. Добрата кукла даде екологични съвети на двойката Барби и Кен и подчерта, че колелото и пешеходната разходка в парка са добра алтернатива на автомобилното движение.

Родители на ученици в школото пък представиха сценка за разделното събиране на отпадъци. Децата разбраха още, че трябва да гасят лампите, когато не са в стаята, и да пестят водата, когато си мият зъбките.
Самите ученици пък се преобразиха като планетите от Слънчевата система и изпълниха подходящи песни, танци и рецитации. „Условията за живот са подходящи само на нашата планета и затова трябва да я пазим и да се грижим за нея. Споделяме мнението, че от нас зависи да живеем в един по-добър свят”, дружно заявиха малчуганите.
В съседство – във фоайето на втория етаж в долната сграда на школото /бившето училище „Петър Берон”/, пък бяха подредени рисунки на ученици от 3-д клас с ръководител Виолета Рогачева.
Празничните прояви бяха подготвени от учениците от 2-б, 2-в и 2-г клас под ръководството на учителите Цветелина Груева, Петя Вучова и Галина Ранкова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*