В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” честваха двоен празник – Ден на усмиивката и Ден на учителя

С нетрадиционно тържество на 5 октомври ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” честваха двата празника на тази дата – Деня на усмивката и Деня на учителя. Световният ден на усмивката се чества всеки първи петък от октомври. Първият петък през този месец пък се оказа точно 5 октомври – Световният ден на учителя.
Още преди първия учебен час първолаците с класен ръководител Роза Попова изненадаха преподавателите в учителската стая, като им поднесоха цветя. По–късно, заедно с второкласниците на Галина Войникова, с програмата си убедиха присъстващите по–големи ученици, че усмивката е най-красивото творение на природата, присъщо единствено на човека.
Учениците бяха изработили стикери с усмихнато личице, с които окичиха присъстващите. Раздадоха им и изрисувани балони. От пъстри хвърчила грееха широки усмивки, украсени със сърчица и написани послания от децата. Във фоайето на училището пък бе поставена кутия, в която всеки можеше да пусне своето послание, написано върху цветно сърчице.
В запазена марка на празника се е превърнало едно усмихнато жълто лице, което често виждаме почти навсякъде. Рисунката-символ на този празничен ден е от 1963 г. и е творба на американския художник Харви Бол.
Нека бъдем позитивни и винаги да намираме причина да се усмихваме, пожелаха си ученици и учители.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*