Зимни спортове, Новини, Спорт

В петък е финалът на „Научи се да караш ски”

Финалното състезание и официалното закриване на работата по програмата „Научи се да караш ски” в Боровец ще стане в петък, на 28 март. Надпреварата ще започне от 10 ч.
От фирма „Бороспорт” информираха, че в състезанието ще участват общо 60 деца от Самоков и Долна баня. Най-добрите /класирали се от 1-о до 4-о място/ ще бъдат наградени със ски ваканция в Банско. Класиралите се от 1-о до 6-о място пък ще заслужат двудневна лифт карта със ски екипировка за двама в Боровец.
На състезанието и на тържеството след него са поканени министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева, кметът на Самоков Владимир Георгиев, вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев, представители на Министерството на образованието и науката.
Програмата „Научи се да караш ски” се осъществява за шеста поредна година под егидата на спортното и просветното министерство и на ски федерацията. Обхващат се ученици от 1-и до 4 клас – от 6- до 10-годишни. Своите първи спускания на ски в рамките на програмата са направили общо в страната през този сезон към 2400 деца. Освен в Боровец, през тази зима ученици са се запознали организирано с бялата магия и на Витоша, на Банско и в Пампорово.

Leave a Reply