Новини, Спорт, Футбол

В “Рилец” чакат решението на БФС и “да” за Трета лига

В Говедарци очакват напрегнато решението на Българския футболен съюз дали тимът ще влезе директно във “В” група или ще се наложи да играе бараж за място в третия ешелон.
Заради пандемията още на 21 април възпитаниците на Георги Кацарски бяха обявени за първенци в Областната група “София-изток”, след като временното класиране в дивизията бе прието от Изпълкома на БФС за крайно (отборът от Говедарци бе лидер в групата с актив от 22 точки).
Така говедарчани трябваше да се изправят срещу водача на Западната областна група ФК “Петърч”. Тук обаче възникна любопитен казус, свързан с клуба от двехилядното костинбродско село. Там не развиват детски и юношески футбол и според наредбата на Българския футболен съюз представителният тим няма право да влиза в по-горна група. Това прави “Рилец” фаворит за попълване на Трета лига наесен.
В очакване на голямата новина футболистите от Говедарци възобновиха тренировъчния процес на отлично подготвения терен на местния стадион “Мальовица”. Сред най-дейните в заниманията са Любомир Джамбазов, Венци Зографски, Красимир Вардаров, Васил Драганов.

Leave a Reply