Новини, Статии, коментари, Шарен свят

В Седми квартал вода няма или едва църцори

“Нямаме вода! Елате да видите… Нямаме вода за пиене, не можем да се измием, да се изперем… Пишете”, оплакаха се на 8 август в редакцията жители на Седми квартал.
Редакционната проверка показа, че наистина много чешми в “махалата” са пресъхнали и вода от тях потича само вечер, след 21-22 ч., или пък през деня, но по малко и за кратко, и то без да се знае кога…
“Накиснали сме дрехите и чакаме кога ще дойде водата, за да изперем”, посочи мъж пълно корито и леген до сухата чешма. В съседство вода от тръбата протече и местен веднага сложи малко шише, но то не можа да се напълни и до половината…
Според жители на квартала преди време някои са получили пари, за да правят водопровод, но от тогава проблемите още повече са се усложнили. Дали това е така, е трудно да се каже, но е факт, че посред лято водата в многолюдния квартал не достига. Там и без това няма канализация, а и хигиената не е за завиждане. Има опасност поради тези условия, съчетани с продължителните незапомнени горещини, да пламне дори и епидемия.
“След месец децата ще започнат пак училище. Хубаво е да учат, ама как да ги изпращаме чисти при това положение”, запита жена на средна възраст.
Проблемът вероятно има и други измерения. Така или иначе жителите на квартала очакват помощ от Общината и от “ВиК”. Очаква се управленци и специалисти да се намесят и поне частично макар, на първо време, да се предприемат мерки и да се осигури вода с по-голямо налягане особено за най-невралгичните места в квартала.

Leave a Reply