Здраве, Новини, Шарен свят

В събота – разделно събиране на отпадъци

Кампания за разделно събиране на отпадъци ще се проведе в събота, на 21 април, по случай Деня на Земята. Инициативата е на общинската управа.
Целта е денят да се превърне в своеобразен празник, като се популяризира идеята за опазване на околната среда и създаване на подходящи навици у младите. От Общината вече призоваха гражданите и младежите да се присъединят към инициативата, като предават в този ден вторични суровини.
Събирателни пунктове ще бъдат разположени на 4 места в Самоков – на площадчето в кв. “Възраждане”, на „Широкото” в кв. „Самоково”, при тотопункта в Четвърти квартал и пред Младежкия дом в центъра.
Очаква се в кампанията активно да се включат учебните заведения. В някои училища ще има екодни, като учениците ще почистват училищните дворове и околни пространства и ще участват в залесяване. Ще бъдат организирани игри и състезания.
Общинската инициатива е по идея на Радина Маринчева.
Интересно е още, че на няколко пункта на Ларгото /пешеходната зона/ в центъра екипи ученици от средните училища ще изработват от вторични суровини различни предмети, което ще бъде и своего рода атракция за жителите и гостите на града ни.

Leave a Reply