Новини, Политика

В 65 секции ще гласуваме на евровота на 25 май

За изборите за Европейски парламент в общината са образувани 65 секции – с една повече от последните избори. Това се е наложило, тъй като досегашна секция в ОУ „Христо Максимов” е била с над 1000 гласоподаватели. Новата секция ще бъде в НУ „Д-р Петър Берон”.
Две секции ще бъдат с променени адреси. Вместо до входа на Общината /където сега се помещава арт-галерията/, ще се гласува в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Друга секция пък е преместена от бившето училище „Никола Драмалиев” в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
41 от секционните комисии ще бъдат с 9 члена, а 24 – със 7. От общо 537 участници в комисиите 206 са представители на ГЕРБ, 182 – на Коалиция за България, 79 – на ДПС, 50 – на „Атака” и по 10 – на НДСВ и Синята коалиция /последните две политически сили са с право да участват в комисиите, тъй като имат членове в Европарламента/.
По 65 председатели, зам.-председатели и секретари ще имат Коалиция за България и ГЕРБ, 40 – ДПС, 25 – „Атака”. Общо 195 са ръководните места в комисиите.
При кмета Владимир Георгиев вече се състояха консултации с участието на представители на политическите сили за разпределение на ръководителите и членовете на секционните комисии.
Стана ясно, че избирателните списъци са качени на интернет страницата на Общината и са обявени и по места. От местната администрация уточниха, че на сайта на Общината може да се направи справка в избирателните списъци – http://www.grao.bg/elections/ по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване. Искане за гласуване по настоящ адрес може да се подаде по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис.

Leave a Reply