Баскетбол, Новини, Спорт

Галин Стоянов ще бъде помощник на Людмил Хаджисотиров

Новият треньор на БК “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров-Удо разкри, че отдавна са обсъждали с ръководството на клуба и досегашния наставник Росен Барчовски изненадващата за мнозина почитатели на баскетбола в града ни рокада на треньорския пост.
“Благодаря на ръководството на клуба в лицето на президента инж. Петър Георгиев и изпълнителния директор Борислав Чилингиров за доверието, което ми гласуват, и за шанса, който получавам. От доста време бяхме говорили с управата на тази тема и аз се чувствам напълно готов за тази стъпка и това ново предизвикателство. Съгласих се да застана на мостика на отбора, защото вече имам не малко години стаж като помощник-треньор. Преди това бях доста време активен състезател и в България, и в САЩ, и в Швейцария. Смятам, че натрупах доста голям опит. Нормално е, когато си асистент, да имаш за цел да се развиваш и в правилния момент да поемеш юздите”, бяха първите думи на Удо като наставник на “Рилски”.
Роденият през 1980 г. специалист призна, че шефовете не са му поставяли конкретни цели, но той е достатъчно амбициозен човек и ще преследва докрай челните класирания във всички надпревари през сезона.
Хаджисотиров поясни още, че ще има промяна и в треньорския щаб. Помощник-треньор става Галин Стоянов-Патрика, който е сред най-добрите млади специалисти в бранша. Двамата вече са работили заедно в националния отбор под ръководството на Георги Димитров.
Удо бе категоричен, че иска тимът му да участва в клубните турнири на континента.
“Имаме амбиция да играем в Европа и смятам, че това е логичното развитие за нашия клуб. Натрупахме опит през последните години и ще се опитаме да се представим по възможно най-добрия начин и сега”, завърши с усмивка Л. Хаджисотиров.

Leave a Reply