„Географията – пътешествие и приключение”

Фотоизложба под надслов „Географията – пътешествие и приключение” бе открита на 30 март в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Автор на фотосите е проф. Румен Пенин. Организатор и спонсор на изявата пък е издателство „Булвест 2000”.
Главният библиотекар Албена Ихтиманска откри изложбата, като представи автора и неговата творческа дейност.
В таблата с 500 цветни фотоси /правени в продължение на 25 години/ можеш да се насладиш на природните забележителности, на културата и бита на хората от десетки страни на Европа, Азия, Южна и Северна Америка и Африка, предадени със забележително майсторство.
На откриването присъстваха ученици и учители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СОУ „Отец Паисий”, ПГ „Константин Фотинов”, граждани.
Изложбата ще продължи до 20 април.

х х х

Проф. д-р Румен Пенин е ръководител на катедра „Ландшафтознание и опазване на природната среда” и един от най-уважаваните преподаватели в СУ “Св. Климент Охридски”. Участник е в няколко международни научни географски експедиции. Автор и съавтор е на много университетски учебници, речници, както и на книги и статии, един от основателите е на националната олимпиада по география и икономика. Известният учен, фотограф и общественик е посетил общо 90 държави.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*