Баскетбол, Новини, Спорт

Георги Божков трогна с жест Иван Лепичев

Георги Божков

Емоционални моменти съпътстваха срещата между шампиона “Дунав” и “Рилски спортист” от последния кръг на елитната дивизия при дамите. Русенки се справиха без проблеми със съперника си /64:54/, но жест на наставника им Георги Божков разчувства колегата му и предводител на самоковки Иван Лепичев.
“Благодаря на Георги Божков, който извади някои от най-добрите си състезателки при разлика от 20 точки за неговия отбор. Това е голям жест и аз го оценявам. В противен случай беше немислимо да стопим разликата наполовина”, сподели Лепичев и продължи: “Тази разлика се получи от опита на баскетболистките на “Дунав”. Трудно е да се противопоставим на такъв тим. Издържахме първите две части, но след това умората си каза думата и разликата набъбна. Грешахме в подаванията, стрелбата ни не се получаваше. Въпреки всичко съм доволен от момичетата – срещу тях бе шампионът на България и носител на купата – клуб със страхотна селекция за родните стандарти!”
Поражението от “Дунав” не се отрази на мястото на тима ни във временното класиране. След срещите от 10-ия кръг в елитната дивизия нашите момичета заемат 6-а позиция с актив от 11 точки. Тимът от Русе пък е трети с 14 пункта.
На 22 декември “Р. спортист” гостува на лидера “Монтана”. Сблъсъкът е в зала “Младост” от 18 ч.

Leave a Reply