Култура, Новини

Георги Видинов с 10-а юбилейна изложба

Албена Ихтиманска и Георги Видинов

Изложбената зала на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” отново заблестя. Огряха я картините на Георги Видинов, който за 10-и път подреди там своя изложба.
Главният библиотекар Албена Ихтиманска благодари при откриването на 7 април на твореца за новия естетически подарък. Г-жа Ихтиманска изтъкна, че творбите на Видинов се отличават с прецизност, в тях се открива хармония. Тя пожела рисунките да докоснат колкото се може повече сърца.
Художникът благодари на присъстващите и посочи, че картините му са средство за познание и че те са пълнокръвна връзка между обект и субект. Рисувал е от натура и в творбите му преобладава червено и жълто – цветове, които носят енергия, страст, жажда за влизане в контакт със света. „А силната страст довежда до красота, хармония, до сливане с живота. Така картините стават все по-добри, има разнообразие и задълбоченост при отразяването”, обобщи творецът.
В залата са подредени 40 акварелни платна, предимно пейзажи от Рила и нашия край. Изложбата е и базар. Цената на всяка картина е обозначена и може да се определи като символична за днешно време – от 35 до 60 лв.
Присъстващите на откриването се почерпиха с чаша вино и пожелаха успех на художника.

Евгения Попова

Leave a Reply