Георги Ганджулов спечели трибоя във втория кръг от веригата „А1 – Атлетика за младежи“

В Долна баня на 31 август се състоя вторият кръг от веригата А1 – „Атлетика за младежи“, за момичета и момчета до 14 г. Състезателят на клуб „Рилски атлет“ Георги Ганджулов победи убедително в трибоя, като пробяга 60 м за 7.5 сек., скочи на дължина 5.16 м, а 800 м измина за 2:26.6 мин. Ганджулов е и временен водач в класирането след втория кръг. Регламентът на надпреварата предвижда от шест състезания да се взимат четирите най-добри класирания.
При момичетата най-добре се представи Любомира Лазарова, която зае 9-ото място с резултати: 60 м – 9.1 сек., скок дължина – 4.16 м, 600 м – 2:06.3 мин. На 17-о място се класира Таня Георгиева, на 19-о – Ивана Разложка, на 28-о – Мария-Анджела Красимирова. В надпреварата участваха и състезатели от София, Пловдив, Варна, Сливен, Плевен, Видин, Костенец, Шабла, Добрич.
На следващия ден – 1 септември, събота, отново на реновирания стадион в Долна баня се проведоха упражнения, игри и щафети на спортисти от 6 до 13 г. по програмата „Детска атлетика“ на Българската федерация по лека атлетика, Министерството на младежта и спорта и ИААФ /Международната федерация по лека атлетика/. Участие в тази програма взеха и 15 деца от подготвителната група на клуб “Рилски атлет“ с треньор Любослава Николова и помощник-треньор Иван Стоилов.

Можете да харесате