Георги Ганджулов със сребърен медал в крайното класиране на „А1 атлетика за младежи”

Снимка: www.lap.bg, www.bgathletic.com

Самоковецът Георги Ганджулов завърши втори в последния шести старт по трибой за родени след 2005 г. атлети от веригата „А1 атлетика за младежи”, състоял се на 2 декември в столичната „Асикс Арена” /бивша зала „Фестивална”/.
Състезателят на клуб „Рилски атлет” пробяга 60 метра за 7.3 секунди и 800 метра за 2:23.3 минути, докато на скок дължина постигна 5.05 м.
Ганджулов допусна пред себе си единствено основния си конкурент през сезона Лъчезар Вълчев от „Лудогорец” /Разград/, който стана и краен победител в надпреварата с 1366 точки срещу 1258 за нашето момче. За крайното класиране се зачитат четирите най-добри старта на участниците, а точките от последния турнир се удвояват.
От новата календарна година Георги Ганджулов ще започне да се състезава и в нова, по-горна, възрастова група – за момчета до 16 г. Там той ще опита да разкрие с помощта на треньора Костадин Чифлиджанов потенциала си в спринтовите дисциплини.
В сегашното състезание по трибой в „Асикс Арена” участваха и две момичета от „Рилски атлет” – Ивана Разложка и Любомира Лазарова. Любомира зае 11-о място с резултати: 60 метра – 8.8 секунди; 600 метра – 2:01.9 минути; скок на дължина – 4.00 метра. Така Лазарова се нареди на седмо място в крайното класиране.

Делян Василев

Снимка: www.lap.bg, www.bgathletic.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*