Новини, Образование

Георги Димитров с бронзов медал от „Математика без граници”

Шестокласникът от ПГ „Константин Фотинов” Георги Димитров заслужи бронзов медал за успешното си представяне във финалния кръг на Третото международно ученическото състезание „Математика без граници”, състоял се в Несебър в началото на юли.
В състезанието са се изявили около 900 индивидуални участници и над 260 отбора от Казахстан, Турция, Азербайджан, Узбекистан, Китай, Мексико и България, разделени в 9 възрастови групи. Председател на журито е бил проф. Атанас Стефанов, преподавател в университета в Канзас, САЩ. Организатори на традиционната проява пък са асоциация „Образование без граници” и образователният център „Innovation” от Казахстан.
Призовото трето място на Георги Димитров е пореден успех за нашето момче, което е включено и в националния математически отбор. В авторитетни състезания неотдавна Георги се класира на призови места – второ и шесто, и заслужи и наградата „Математическа звезда за 2016 година”.
Преподавателка по математика на младия ни съгражданин в гимназията е Светла Костова, председател на самоковската секция на Съюза на математиците в България. От новата учебна година пък Г. Димитров ще учи в столичната математическа гимназия.

Leave a Reply