Георги Ковачки стана републикански шампион по ски, Димитър Божков – втори

Нови два медала спечелиха младите самоковски скиори от държавното първенство по ски за момчета и момичета младша и старша възраст в Пампорово. Този път нашите клубове излъчиха победител и вицешампион в състоялия се на 8 март слалом.
Георги Ковачки се изкачи с две позиции нагоре в класирането и след бронзовия медал в гигантския слалом сега завоюва шампионската титла в слалома при 16-годишните. Алпиецът на клуб „Боровец” съкруши конкурентите си с изключителен първи манш, а впоследствие довърши започнатото и с общо време от 1:24.86 мин. стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Втори и трети станаха шампионът от гигантския слалом Аспарух Соколов („Витоша ски”) и Ивайло Господинов („Мотен”), а състезателите на самоковския клуб „Чамкория” Александър Марков и Владимир Атанасов дадоха съответно 5-о и 11-о време.
Димитър Божков дублира вицешампионската си титла от гигантския слалом и стана сребърен медалист и в слалома. Скиорът на клуб „Рилец” отново попадна в позната компания при награждаването на подиума, където отново първи и трети бяха Милуш Панчев и Иван Обецанов („Юлен” – Банско”). Изъвн топ 10 пък останаха съотборниците в „Чамкория” Георги Коцов, Георги Гинов и Мартин Владимиров.
Гергана Мирчева се изкачи с няколко позиции в сравнение с гигантския слалом и зае шестото място в слалома при момичетата до 14-годишна възраст.
Мелина Милева („Рилец”) също бе шеста при 16-годишните, а на 9-а позиция завърши Ивана Василева („Боровец”).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*