Георги Ковачки стана републикански шампион на слалом, Борислав Тодоров – трети

Златен и бронзов медал спечелиха самоковските скиори по време на слалома от държавното първенство по ски за момичета и момчета до 14- и до 16-годишна възраст, състоял се по-рано днес, 23 март, на писта „Мартинови бараки 4” в Боровец.
Георги Ковачки стана републикански шампион при 14-годишните. Състезателят на клуб „Боровец” оглави класирането още в първия манш, запази концентрация във втория и триумфира с общо време 1:32.44 мин. Втори завърши победителят от вчерашния гигантски слалом Мартин Данев от „Витоша ски”, а с бронзов медал се окичи самоковецът Борислав Тодоров. Скиорът на клуб „Рилец” заемаше четвъртото място след първия манш, но даде от всичко от себе си във втория и това му позволи да се качи на почетната стълбичка с време от 1:35.47 мин. Още двама наши съграждани намериха място в топ 10 в тази възрастова група – Александър Марков и Владимир Атанасов от клуб „Чамкория”, завършили съответно на 6-о и 8-о място.
Четирима самоковци в топ 10 имаше и при момчетата до 16 г., където Георги Бързанов („Боровец”) бе четвърти, а пети, шести и седми се наредиха Владимир Кърнолски, Мартин Маринов и Красимир Вададжийски от „Чамкория”.
Кристина Георгиева („Боровец”) също се представи на висота при момичетата до 16 г., но в крайна сметка трябваше да се задоволи с четвъртото място. Осмо, девето и десето време при 14-годишнита пък дадоха Виктория Иванова („Боровец”), Мелина Милева („Рилец”) и Ивана Василева („Боровец”).
В държавното първенство участваха общо 93 алпийци от 14 клуба. Организатори на проявата бяха Българската федерация по ски и фирма „Бороспорт” АД.
Ето победителите в отделните стартове, както и класиранията на всички наши участници в проявата:

Момичета до 14 г.
1 Катерина Ваклиева („Грийн роуд”)
8 Виктория Иванова („Боровец”)
9 Мелина Милева („Рилец”)
10 Ивана Василева („Боровец”)

Момчета до 14 г.
1 Георги Ковачки („Боровец”)
3 Борислав Тодоров („Рилец”)
6 Александър Марков („Чамкория”)
8 Владимир Атанасов („Чамкория”)
15 Теодор Николов („Чамкория”)
19 Денислав Вакарелски („Чамкория”)

Момичета до 16 г.
1 Бояна Радева („Юлен”)
4 Кристина Георгиева („Боровец”)

Момчета до 16 г.
1 Борислав Хаджистоянов („Юлен”)
4 Георги Бързанов („Боровец”)
5 Владимир Кърнолски („Чамкория”)
6 Мартин Маринов („Чамкория”)
7 Красимир Вададжийски („Чамкория”)
12 Димитър Тодоров („Чамкория”)

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*