Георги Кръстев стана най-резултатен борец на държавното, 4 медала за „Рилски спортист“

Една шампионска титла, един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезателите на „Рилски спортист“ от държавното първенство по борба (класически стил) за момчета, състояло се на 3 и 4 февруари в Стара Загора.
Георги Кръстев записа най-голям успех след като триумфира в категория до 62 кг, където имаше солидна конкуренция от още 23 състезатели. Кръстев бе удостоен и с приза за най-резултатен борец на шампионата, в който се включиха над 150 момчета.
Пети в същата категория (до 62 кг) завърши Николай Арангелов, а по-надолу в класирането се наредиха още няколко наши представители – Светослав Тонкин, Адриян Гайдаров и Димитър Ангелов.
Борислав Иванов също достигна до битка за първото място, но в крайна сметка трябваше да се задоволи със сребърното отличие в категория до 41 кг.
Божидар Лазаров се окичи с бронзов медал от схватките в категоприя до 52 кг, където пети стана Константин Попов, а в подножието на топ 10 останаха Теодор Илиев и Кристиян Александров.
Второто бронзово отличие за „Рилски“ отиде на сметката на Борислав Въжаров, който стана трети при 85-килограмовите. Осми тук се нареди Иван Яръмов.
Седми, осми и девети в категория до 48 кг пък се класираха съответно Илиян Момчилов, Габриел Стоименов и Светлозар Георгиев.
Извън топ 10 в своята категория (75 кг) пък остана Стефко Христов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*